Aantal aanvragen bij Noodfonds Ede fors gestegen

In de eerste helft van 2024 heeft het Noodfonds al meer mensen kunnen helpen dan in heel 2023.

schedule 3 sept 2024
bookmark_border Laatste nieuws
create

Noodfonds Ede biedt eenmalige en meestal kleinschalige financiële ondersteuning, daar waar geen regelingen zijn maar wel een financiële noodsituatie. In de eerste helft van 2024 hebben we al zo'n 25 hulpvragers kunnen helpen.

Een paar voorbeelden:

  • De wasmachine van mw L. is al ruim een jaar kapot. Voor elk wasje moet zij bij familie aankloppen. Noodfonds Ede zorgt ervoor dat zij voortaan weer thuis de was kan doen.

  • Een meerderjarig gezinslid overlijdt plotseling. Er moet veel geregeld worden. Door alle wijzigingen wordt er een maand huurtoeslag gemist. Vanuit het Noodfonds vullen wij het tekort aan.

  • In een gezin zijn al langere tijd grote zorgen, o.a. op financieel gebied. Een hersenbloeding bij de vader maakt dat men de situatie niet meer overziet. Er is geen geld meer om deze week eten te kopen. Hulp voor de lange termijn wordt gestart en vanuit het noodfonds zorgen we ervoor dat er weer voldoende te eten is voor de komende week.

  • Voor iemand zonder vaste woon of verblijfplaats kopen we maaltijdbonnen bij Meet-inn. Hiermee kan zij 5 keer een gezonde warme maaltijd gebruiken.

Bij een hulpvraag is altijd een hulpverlener betrokken. Geen hulpverlener? Kom dan naar het Inloopspreekuur... Daar helpen ze je verder met de aanvraag. 
Bij een aanvraag gaan we er vanuit dat er geen recht is op voorliggende regelingen (bijvoorbeeld minimaregelingen via de gemeente Ede).

Met het nieuwe aanvraagformulier is een hulpvraag nog eenvoudiger!